INTERVIEWS

Imao sam recentno priliku više puta javno komunicirati svoje poglede na pitanja vezana za utjecaj tehnologija na pravo i govoriti o tome kako vidim budućnost pravnog sustava. Ti su intervjui objavljeni od rujna do studenoga 2016 godine u tisku, elektronskim medijima i na radiju. Evo linkova na tako objavljene intervjue:

 

T-portal INTERVJU: MLADEN VUKMIR Ne trebamo se bojati uspona umjetne inteligencije

Razvoj umjetne inteligencije i automatizacija donijet će promjene kakve ljudski rod još nije vidio. Moramo uložiti velike napore u promjenu sustava obrazovanja i upravljanja društvima kako bismo se suočili s dilemama koje one donose.

 

IT Biz Crunch Mladen Vukmir: AI se nameće kao velika pomoć i element koji može doprinjeti preživljavanju pravnog sustava

Pravnik i svjetski autoritet na području zaštite i pravne regulative intelektualnog vlasništva Mladen Vukmir na konferenciji MobilityDay govorio je na temu “AI na području pravnih usluga”. Prije same konferencije imali smo prilike porazgovarati s Vukmirom na temu njegovog izlaganja pa u nastavku možete pročitati o dilemama vezanim za umjetnu inteligenciju i pravne usluge. Razvoj umjetne inteligencije i automatizacija donijet će promjene kakve ljudski rod još nije vidio. Moramo uložiti velike napore u promjenu sustava obrazovanja i upravljanja društvima kako bismo se suočili s dilemama koje one donose.

Uz ovaj članak išla je i YouTube najava za MobilityDay

 

Časopis Mreža 12/2016 Intervju mjeseca: Mladen Vukmir, stručnjak za zaštitu intelektualnog vlasništva Digitalizacija je nematerijalnu imovinu dignula na kvadrat

Željko Ivanković intervuira Mladena Vukmira vodećeg hrvatskog stručnjaka za zaštitu intelektualnog vlasništva, s međunarodnom reputacijom. U intervjuu Mreži govori o tome kako je digitalizacija izazvala promjenu pravnih sustava i potiskivanje centralne uloge prava u zaštiti imovine u ime interesnog rješavanja sporova

 

Treći program Hrvatskog radija, emisija Na kraju tjedna: Moć prava u digitalno doba

Željko Ivanković razgovara s pravnicima Mladenom Vukmirom i Tihomirom Katulićem o pravu u digitanom dobu i dobu globalizacije. Teme su bile odnos tehnologija i društvenog razvoja, utjecaj prava na razvoj pravnog sustava i buduće uluga prava u digitalnim društvima, sa dosta primjera iz povijesti intelektualnog vlasništva kojima se ilustriralo zakonitosti razvoja te grane prava.

 

Zahvaljujem svim novinarima i njihovim urednicima na interesu za nematerijalnu imovinu i zaštitu intelektualnog vlasništva te prostoru u njihovim izdanjima.

 

Facebook Comments
No comments yet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: