DUGA NOTA

Knjigu sam skoro dovršio i trebala bi izaći krajem godine ili početkom 2020. U međuvremenu započinjem sa radio emisijom na radiju Yammat FM. Prva epizoda slijedi nakon prežalosnog odlaska urednika Yammata Alen Balena. Alen je doživio snimanje pilot epizode, ali nažalost ne i njeno prvo emitiranje koje će biti 06.04.2019. u 21 sat. Sve o projektu knjige i radio emisije Duga nota možete doznati na njenoj FB stranici Duga nota.

Posveta AB od MV iz prve epizode emisije Duga nota pod nazivom Bluebook:

Kada ode netko tko je tako aktivan kao što je to bio Alen, iza njega ostaje ogromna praznina. Kada ode netko tko je tako volio svoju obitelj i društvo u kojem je živio gubitak je nenadoknadiv, a bol sveobuzimajuća. Kada ode netko tko je tako volio muziku kao Alen praznina koja za njim ostaje ispunjena je muzikom.

Radijski eter prostor je u kojem živi i mrtvi žive zajedno. Pjesmom umrlog James Browna slaviti ćemo ljubav, ljubavlju Arethe Franklin pjevati ćemo smrti. David Bowie i Van Morrison jednako su živi, obojica tek dječaci.

Alen, emisiju koja danas započinjemo u eteru radija Yammat FM začeo si jer si želio da njome kažemo nešto o dobru. Hvala ti da si mi osobno pomogao osoviti je. Bio si na radiju dok smo snimali pilot emisiju i uputio mi kroz strku pogled ohrabrenja dok sam u gužvi s Tomom adaptirao dio neuređenog teksta moje još neobjavljene knjige Duga nota, kako bismo Robiju pomogli da ga pročita i snimi.

Vidio sam u tvome pogledu ohrabrenje i zadovoljstvo da smo došli na prag ostvarenja. U sastancima prošlih šest mjeseci dao si mi mnogo savjeta i sugestija koji su ugrađeni u emisiju koja slijedi. Sudjelovao si u njenim pripremama i veselio se svakom koraku koji je vodio prema njenoj realizaciji. U tjednu prije odlaska u Rovinj stigao si snimiti uvodnu špicu na glazbu koju smo zajedno izabrali. Namjeravao si čitati odlomke teksta knjige.

Alen, pustimo stoga u eter pjesme koje ti pjevaju afrički anđeli, nastavimo zajedno slušati njihovu glazbu. U eteru tvojega radija zajedno ćemo pričati priču sa namjerom da, baš kako si želio, baš kao u svim pričama vrijednima kazivanja, svi zajedno postanemo bolji. Glazba je sve, sve je glazba. Alen, ova je priča o glazbi ispričana stoga, za tebe i o tebi.

Facebook Comments
No comments yet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: