SIR KEN

Prijatelji,

evo par linkova koji možda pojašnjavaju poziciju koju sam izložio večeras u odnosu na postojeći sustav obrazovanja:


Postoje i mnoga druga predavanja koje je Sir Ken održao koja se mogu naći na ovom Google searchu:

http://www.youtube.com/results?searchtype=searchvideos&searchquery=sir+ken+robinson&searchsort=relevance&search_category=0&page=

Nadam se da će vas ove prezentacije zabaviti osim što će vas stimulirati. Mislim da je korisno suočiti se sa mogučnošću da većina ili svi od osnovnih stupova naših društava ne funkcioniraju onako kako bismo mi željeli ili kakve su naše potrebe i da naša društva trpe posljedice od takvog stanja kako u obrazovnom, zdravstvenom i pravom sustavu. Mislim da društva kao što je hrvatsko, koja imaju određene zaostatke, imaju time poseban interes biti prilagodljivija očitim potrebama kako bi u što kraćem roku došla do rezultata koji su nam potrebni.

Sir Ken Robinson dobar je primjer stručnjaka koji predlažu duboko promišljanje i izbor različitih metoda. Ako pogledate bolje njegove prijedloge vidjeti ćete da je mnogo od predloženog zapravo blisko našim potrebama i našim tradicijama. To bi trebali biti uvjeti u kojima mi možemo ostvariti komparativne prednosti i pridružiti se onim društvima koji promišljaju i kreiraju vlastitu budućnost. Samim time takva društva mogu voditi i ostale u artikuliranju vrijednosti koje odgovaraju potrebama vremena.

Puno vas pozdravljam do idućeg tjedna.

Mladen

Facebook Comments
%d bloggers like this: